Terug naar het dagboek....

Zo 25/7/2010 :

Om 8u15 loopt de wekker af. Niemand heeft echt heel goed geslapen… ’t Zal van de zenuwen zijn, zeker. Het ontbijt in ons hotel valt weer eens tegen. Er is geen ontbijtbuffet omdat er te weinig gasten zijn. We mogen voor ons bonnetje een ontbijt kiezen van het menu. Spek, eieren, warme hesp, hashed brown potatoes (sliertjes gebakken aardappelen, gelijkend op frieten van smaak) en een paar toastjes was nu niet direct ons droomontbijt.
We kijken eerst nog naar de aankomst van de Tour in Parijs en organiseren ondertussen onze valiezen een beetje. Daarbij letten we er een beetje op om het gewicht gelijk te verdelen.
De rit naar Denver is er één langs mooie, begroeide bergen, door een skigebied. Maar hoogteverschil bij wijlen, daar hadden we niet echt op gerekend. Het verkeer was ook bijzonder druk. We hebben gereden op een hoogte van 3400 meter, dat is nog een stukje hoger dan ons hoogste punt vanuit Yellowstone NP.
Enfin, veel te vroeg leveren we onze Dodge in bij National – Alamo. Met een shuttle-busje van National worden we met pak en zak naar de luchthaven van Denver gebracht. Het busje zet ons af bij de juiste gate. Het is 14u15. Als we de incheckbalie van British Airways gevonden hebben, zijn we eerst in de rij. Een dame vraagt ons of we voor de vlucht van vandaag of voor die van gisteren komen. Vreemde vraag!
Alles wordt al snel duidelijk. Gisteren is er een vlucht afgelast. Onze vlucht van vandaag zal pas maandagochtend om 7u15 vertrekken. Maar ze heeft ook goed nieuws, de vlucht van gisteren vertrekt vandaag om 18u25 en… er is nog plaats voor ons. Ze controleert ook nog of er dan een aansluitende, eerdere vlucht naar Brussel is: allemaal positief. We mogen zelfs voor beide vluchten nog onze zitjes kiezen. Als alles meezit, zullen we dus vlugger weer in België zijn. De bagage weegt in totaal 83 kg (dat valt mee met de zeepjes en stenen die we nu meesleuren).
We lopen nog wat rond en gaan dan aan gate A 37 zitten waar onzevlucht vertrekt. Pieter maakt nog foto’s van ons vliegtuig als het aankomt aan de gate.

Ma 26/7/2010 :

Wat cijfers!
 Hoogste punt: 3402m (opweg naar Denver)
Totaal aantal km: 6243 km
Aantal onopzettelijk achtergelaten verloren voorwerpen: 1 pet
Totaal aantal hotels: 15 (dus ook een  hele collectie zeepjes en shampooflesjes)
Aantal stenen: 5 (1 extra uit de de kous van Jeroen – Craters of the Moon)
Verbruik van de wagen: ongeveer 10 liter / 100 km
Prijs van de benzine: 0,63 euro / liter
Vergelijking Canada /States: gemiddeld in Canada 20% duurder dan in de States

Dit is de laatste bladzijde van ons web-reisverslag. De smeuïge verhalen horen jullie wel vanaf maandag in Belgenland :-)