Terug naar het dagboek....

Za 24/7/2010 :

We staan op om 7u45 om straks op tijd te vertrekken na het ontbijt op onze kamer. Pieter zorgt wel een beetje voor oponthoud met een ferme bloedneus. (’t duurde wel heel erg lang,hé)
Gepakt en gezakt vertrekken we toch om even over 9u.
De rit gaat vandaag naar Vail, onze laatste stop- en slaapplaats voor we morgen onze auto weer inleveren en vliegtuig richting Londen zullen nemen.
Onderweg nemen we nog een afslag naar het Colorado National Monument. We volgen een mooie route over een afstand van 29 km na een bezoek aan het Visitor Center. De weg loopt langs een supergrote canyon. We stoppen regelmatig bij een aantal uitzichtpunten.
De middagpicknick houden we op een plekje “Devils Kitchen” net voor de uitgang van het park. Dit is onze laatste picknick.
Nadien rijden we door naar ons hotel. Onderweg heeft Pieter met het GPS-toestel de lengte van een goederentrein gemeten: 1,8 km (dat is van ons huis tot aan het Belleheide Center!).
Ons hotel ligt in een skioord op korte afstand van Denver. Alles is dik in orde, we hopen op een rustige nacht voor we naar huis gaan. We nemen eerst een duik in het buitenzwembad (het grootste wat we tot hiertoe al hadden in de States). Heerlijk, het is bovendien verwarmd.
Na een douche gaan we nog wat wandelen in het dorpje Vail. Het is een namaak Zwitsers dorpje. Dit dorp leeft van de toeristen en hun portemonnee. Dat merk je al snel aan de prijzen die uithangen.
We eten steak in een restaurantje. Een beetje arrogant… bovenaan onze rekening staat “no service included”. In de States en Canada is het normaal dat bij de prijzen op de kaart nog extra taxen komen en dat je “tip”geeft aan je ober. Het personeel moet zijn loon aanvullen met tips van de klanten. Normaal moet je 15 tot 20% extra geven als tip. Soms wordt er ook gewoon 18% extra gerekend voor “gratuity”. Als je niet tevreden bent over de bediening, geef je ook gewoon geen tip.
Morgenochtend hebben we ontbijt inbegrepen in de prijs van ons hotel. Even afwachten dus…
Nadien gaan we alle valiezen op één kamer zetten en alles weer wat ordelijk schikken. We hopen rond 11u te vertrekken richting Denver. 

cm1    cm2

car   cm3