Terug naar het dagboek....

Vr 23/7/2010 :

8 uur opgestaan, ontbijt op onze kamer: pistolets met chocomelk en om even voor 9 uur waren we al op weg.
Canyonlands National Park is het park dat we vandaag zullen bezoeken. De ingang van het park ligt op ongeveer 60 km van ons hotel. Het Visitor Center van dit park is veel kleiner dan dat van Arches NP en is vooral gericht op jongere kinderen. Slechts een gedeelte van het park “Island in the Sky” is te bezoeken. Er zijn nog 2 delen:een deel dat je kan bezoeken met een jeep, een deel dat niet voor het publiek toegankelijk is.
Omdat het nog behoorlijk vroeg voor de middag is en dus nog niet zo heel warm rijden we eerst door naar het eindpunt van onze tour. Bij Upheaval Dome is een krater geslagen waarvan geologen niet precies weten hoe die er komt. Mogelijk is er een inslag geweest van een meteoriet. Vanaf de parking is het nog een goede 1,5 km te stappen naar het eerste uitkijkpunt. Vandaar af loopt er nog een tweede pad naar een volgende uitkijkpunt. Guido en de jongens lopen ook dit pad tot het einde. De dames passen (ik ben bang voor grote hoogtes).
Jeroen plande zijn volgende wandeling naar Mesa Arch. Een kortere wandeling van een kleine km. Door deze boog zie het prachtige landschap in de verte. In tegenstelling tot het park Arches van gisteren, zijn er in dit park maar 2 bogen in het gesteente. Het zicht is werkelijk fenomenaal.
Net voor Grand View Point Overlook zoeken en vinden we een picknickplaats: een overdekte picknicktafel.
Nadien rijden we naar Grand View Point Overlook. Het park met zijn canyons is ooit gevormd door twee rivieren: de Green River en de Colorado-rivier. Het zicht is adembenemend, dit is een “kleine Grand Canyon”.
Nadien keren we terug naar ons hotel. Ik typ nu mijn verhaal in de laundromat terwijl onze was draait. De gasten ploeteren ondertussen in het zwembad.

krater   canyon  

boog