Terug naar het dagboek....

Do 22/7/2010 :

Om 8 uur staan we op want de jongens willen tijdens het ontbijt naar de Tourrit kijken. Dat is pech want we vinden nergens op TV een rrechtstreekse uitzending. Dan maar via internet op de pc… Dat wordt zoeken naar bewegende beelden. Enfin, toch gelukt!
Rond 9u30 vertrekken we richting Arches National Park. De ingang van het park ligt op 8 km van ons hotel. Eerst gaan we naar het Visitor Center waar we een film bekijken over het ontstaan van dit park en over het ontstaan van de typische Arches (= bogen)
We besluiten om de drukte wat te mijden bij het begin van het park onmiddellijk door te rijden naar het einde van het park. Dat is ongeveer 29 km vanaf de ingang.
We nemen wel eerst de afslag Wolfe Ranch. Dat is het goed bewaarde blokhutje van één van de eerste bewoners van Arches NP. De boer vestigde zich hier met zijn oudste zoon omdat hij voor zijn gezondheid een milder klimaat moest zoeken. Naast de blokhut is er een kraal, een schuurtje en een dam(metje) op het water gebouwd. Even voorbij deze kleine nederzetting is er een uitkijkpunt op Delicate Arch. Deze boog is het symbool van de staat Utah en wordt veel afgebeeld. Aan het eind van het park is de Devils Garden. Net voor Devils Garden is een prachtige picknickplaats: met broodjes met sla, tomaat, hesp zal dat wel lukken. Vermits we in ons hotel een frigo hebben, hebben we onze ijsblokken helemaal kunnen laten bevriezen en blijft alles zo goed fris.
Er loopt een wandeling tot aan Landscape Arch vanaf Devils Garden. Pieter en Jeroen stappen ook het pad tot aan de Pine Tree Arch nog af. Ik vind nog een mooie steen voor Gijs en stop die dan maar in de rugzak. De “oudjes” en Karlien stappen rustig terug omdat Karlien veel last heeft van de hitte. Het is ongeveer 37°. We drinken massa’s water. Dat is geen probleem, we hebben een flinke voorraad in de rugzak en in de auto. Aan de restrooms (WC’s) bij het begin van het pad zijn kraantjes met drinkbaar water. Dat is toch wel het toffe van de Nationale Parken. Toeristen zijn er echt wel koning.
In de terugweg stoppen we bij het Fiery Furnace Viewpoint. Nadien volgt nog een Panorama Point. Even later nemen we de afslag naar de Windows section,  hier zijn een aantal Arches die een raam vormen voor het landschap op de achtergrond. We stappen daar tot aan het North Window. De foto’s en de filmpjes van de mannen kunnen iets van de sfeer weergeven maar allicht niet de grootsheid van wat we hier zien. Ook hier hebben we een steen voor Gijs meegenomen.
De voorlaatste stops zijn Sheep Rock (lijkt op een schaap), Three Gossips (3 reusachtige figuren die lijken te roddelen), Tower of Bable, Courthouse Towers, The Organ (het orgel). De allerlaatste plek waar we stoppen is Park Avenue. Hier lijken de rotsen wel op een straat met flatgebouwen. Ikzelf vind dit eerste deel van het park het allermooiste, Pieter was het daar mee eens.
Rond 16u30 zijn we terug aan ons hotel. Een frisse duik in ons postzegel-zwembad doet deugd.



arches1       arches2       arches3

arches4