Terug naar het dagboek....

Woe 21/7/2010 :

Om 7u45 komt Pieter op onze deur kloppen. We staan op en eten sandwiches op onze kamer. Al om 8u30 staan de valiezen klaar om in de auto te zetten.
De rit naar Moab zal zo’n 385 km tellen. Het duurt een hele tijd voor we Salt Lake City en zijn voorsteden uit zijn. Het wordt ook de dag van oneindig veel kilometers wegenwerken. Er wordt beweerd dat er in tijden van economische crisis veel wegenwerken worden uitgevoerd om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. ’t Zal zeker wel waar zijn…
Onderweg kopen we eten voor de picknick want het was in Salt Lake City niet vanzelfsprekend om in de supermarkt inkopen te doen.
We vinden ’s middags een mooi plekje met picknicktafels en banken onder een afdakje, netjes in de schaduw want het is ondertussen al meer dan 30°.
We rijden ondertussen door de woestijn van Utah. Al vrij snel duiken de rode rotsen weer in de verte op. Van dit gesteente hebben we er veel gezien tijdens onze vorige trip in de States. We komen onderweg al wegwijzers van Canyonlands en Arches NP tegen. Die staan voor de volgende dagen op het programma.
Ons hotel ligt in Moab. Deze stad heeft één grote, drukke straat met bijna uitsluitend hotels, restaurants, campings en bedrijven die tochten organiseren voor toeristen. We hopen dat we ’s nachts niet te veel last hebben van het geluid van het verkeer.
De gasten gaan nu zwemmen. Het is ondertussen iets frisser geworden want de zon zit verscholen achter dreigende wolken. Het weerbericht geeft mogelijk onweer voor vandaag. We hebben niet meer zoveel plannen vandaag buiten nog wat gaan wandelen in Moab. Dat valt dus nog best mee.

We eten allemaal steak in het restaurant van en naast ons hotel. Morgen gaan wel op zoek naar de Pizza Hut. Het eten is lekker maar de bediening is heel basic. We eten op heel rare borden, een soort zwarte kunststof met daarop een inox bord. Karlien en ik hebben daar met onze smet-vrees al vragen bij.
Als we de rekening krijgen is er al onmiddellijk een tip van 18% bijgerekend. Wij vinden dat stevig doorgerekend voor de service die we kregen. De porties biefstuk waren we zeer stevig (niet voor dames!).