Terug naar het dagboek....

Di 20/7/2010 :

Op ontbijtavontuur: we kregen bonnetjes voor het ontbijt in een bakkerij-restaurant vlak voor ons hotel. Ofwel gebruiken we de bonnetjes voor 1 pancake (kleine, dikke Amerikaanse pannenkoek) en een spiegelei ofwel zijn de bonnen een korting op een ontbijt van het huis. Vake gaat voor het spiegelei, Jeroen kiest voor een typisch Amerikaans ontbijt, de rest kiest voor zijn/haar bonnetje alleen maar French toast met boter en confituur. Dat was wat een tegenvaller, we vermoeden dat de toast ook in de eieren was gedrenkt en dan pas getoast. Enfin, we hebben het dapper opgegeten. Wat vinden we de gewone “bokes” van thuis toch wel super-veel-lekkerder.
Rond 9u15 vertrekken we voor een rit van een kleine 400 km, richting Salt Lake City. Het wordt een redelijk saaie rit langs een monotoon landschap: hoogvlakte met amper begroeiing.
Voor de picknick ’s middags nemen we een afrit die leidt naar het William Bay State Park, dat ligt aan de oevers van het Great Salt Lake. Een strandje met veel picknicktafels, telkens per twee op een overdekt terrasje en het meer op de achtergrond, lijkt ons de plek om te eten deze middag.
Na het eten gaan vake en de 3 de temperatuur van het water even voelen. We kijken nog wat naar de mensen die er hun dagje uit houden of er met jetski’s pronken en rijden dan door naar de stad van de Olympische Winterspelen van 2002.
Salt Lake City is een supermoderne stad, die net als Vancouver van gedaante is veranderd dankzij de Spelen.
Na een verfrissende (letterlijk, want het water was koud) duik en een douche gaan we nog een wandeling in de stad maken.
Ons hotel ligt vlakbij Temple Square, het hoofdkwartier van de mormonen. Eigenlijk is in deze stad niets te zien buiten dit Temple Square. Bij het onthaal worden we aangesproken door 2 vriendelijke sisters. Ze bieden ons een geleide tour aan door het complex. Voor de tour biepen ze een Belgische sister op (uit Mons), zij zal ons samen met haar collega gidsen in het Frans. Er is ook een Nederlandse sister maar die is er vandaag niet.
Het meisje werkt voor 18 maanden als vrijwilliger voor de mormonen en geeft ons uitleg over de godsdienst, die veel gelijkenissen vertoont met de katholieke godsdienst. Ze toont ons de gebouwen en antwoordt op onze vragen. Zonder deze gids hadden we waarschijnlijk weinig gehad aan het bezoek.
De tuin van het Temple Square is prachtig aangelegd en mooi onderhouden (amaai!) en er staan heel veel planten die we herkennen van bij ons thuis.
Nadien eten we bij een Italiaan: bijzonder lekker, veel en tegen een schappelijke prijs en… met overdreven refills (als je glas cola, limonade leeg is, wordt dat in de States gewoon bijgevuld).


Great Salt Lake    Mormomen tempel

         Great Salt Lake (zoutwatermeer)              Tempel van de Mormonen (Temple Square in Salt Lake City)