Terug naar het dagboek....

Zo 18/7/2010 :

Onze laatste ochtend in Lake Yellowstone en we mogen uitslapen tot 8 uur.  We eten  op onze kamer en een uurtje later zijn we op weg naar Grand Teton National Park.
Het eerste deel van de rit rijden we achter een ergerlijk trage camper. Inhalen is verboden, dus…
Een tijdje nadien worden er wegenwerken  aangegeven over een afstand van 10 miles (ongeveer 16 km). De snelheid is beperkt en denk je dat we wegenwerken gezien hebben? In geen geval!
De rit loopt door een grote hoogvlakte. Links en rechts van ons zien we bergen met nog sneeuw erop. Voor het eerst zien we ook landbouwgewassen: aardappelen en graan. We zien ook veel hooiweiden met groot formaat hooibalen, dus koeien zullen ze hier ook wel hebben. Onderweg zien we luxueuze huizen maar ook armtierige boerderijtjes met aan hun huis alle afgedankte wagens, tractoren en landbouwmachines uit het verleden.
Grand Teton NP is een park met prachtige meren, bergen en veel groen. Onderweg stoppen we nog om de plaatjes te maken.
Bij de picknick van ’s middags stoppen er een paar wagens die een klein half dorp uitlaten. De dames en de meisjes zijn gekleed in antieke, lange kleren met lange mouwen, ze dragen een kapje. De mannen dragen allemaal zwarte, lange broeken, een hemd met lange mouwen en zwarte bretellen. Ze hebben bijna allemaal een baard. De jongens dragen allemaal dezelfde salopetten in jeans. Voor ze beginnen te picknicken doen ze in een kring een gebed.
2 voorbijgaande Amerikanen vertellen ons dat de groep behoren tot de Amish-people. Ze komen uit de staat Pensylvania. Ze zweren alle vooruitgang af, hebben geen auto, geen GSM, geen pc, dragen zelfgemaakte kledij, rijden zelfs nog met paard en kar. Maar… deze groep had zeker GSM’s bij en zelfs een laptop, ze reden ook met een auto.
Voor we aan ons hotel komen, hebben we nog een heel eind wegenwerken te goed. Hier leggen ze kilometers weg open in één keer. Dat zouden we in België eens moeten meemaken.
Rond 16 uur zijn we in ons hotel. We hebben een binnenzwembad, daar profiteren we dan ook graag van.
Voor het eerst in onze reis is het echt heel warm: ongeveer 32°. Deze ochtend toen we vertrokken in Yellowstone was het maar 9°.
In Yellowstone koelde het ’s nachts meestal af tot rond 9°. Overdag werd het wel rond 25° warm. Vanaf nu wordt het alleen nog warmer want we trekken zuidelijker, zelfs naar de woestijn toe.


grand teton np          grand teton 2