Terug naar het dagboek....

Zo 11/7/2010 :

Zondag – Vlaamse feestdag – finale van de wereldbeker voetbal
We staan op tijd op en zijn al om 7u15 op weg naar Moraine Lake. Het is er meestal heel druk en… de mannen willen toch naar de finalematch Nederland – Spanje kijken. Daarom hebben we ons programma zo georganiseerd dat we in de voormiddag alles kunnen bekijken en tegen 12u30 kunnen picknicken op onze kamer bij de aftrap van de match.
Op de weg naar Moraine Lake hopen we toch beren te zien. Het fototoestel en de filmcamera liggen klaar in de auto. Maar neen… een eland en twee herten, meer is het niet geworden.
Moraine Lake is eigenlijk nog mooier dan Lake Louise. Op het tijdstip dat wij er zijn is er nog maar amper volk. We hebben het meer dus rustig kunnen bekijken in al zijn schoonheid. Vooral het zicht van aan het bankje van waaruit de foto’s van het meer in alle toeristische gidsen genomen werd, is prachtig. Het turquois-blauwe meer, de bergen die erin weerspiegelen, de reusachtige gletjsers die hun smeltwater naar het meer laten vloeien.
Het is behoorlijk fris op dit moment van de dag en we kunnen onze jasjes wel gebruiken. We vinden snel een rustige picknickplaats voor het ontbijt.
Nadien gaan we nog even naar ons hotel voor een sanitaire stop.
Voor deze voormiddag staat ook het Yoho National Park op ons programma. De rit wordt maximaal 45 km (en ook terug natuurlijk). Ook nu blijven de beren veilig uit ons zicht. Het is ook redelijk frisjes, volgens Pieter geen weer om een beer door te jagen. We hopen dus voor de beren op onze rit van morgen naar Bannf.
Onze eerste stop is bij het Spiral Tunnel Viewpoint. Om de grote helling voor de spoorlijn te overbruggen heeft de Canadian Pacific Railway twee spiraalvormige tunnels gebouwd. Je kan de trein de tweede tunnel zien verlaten terwijl zijn laatste wagons de eerste nog moeten inrijden. Er staat een trein klaar om de tunnel in te rijden maar er blijkt een probleem te zijn met een ander stel. We wachten ruim een half uur en lezen ondertussen alle infopanelen. De trein beweegt niet en we besluiten dan toch maar door te rijden.
Ondertussen stopte er ook een bus Japanners. Wat de Hollanders voor Zuid-Europa betekenen, zijn zij voor Canada en de States. Ze zijn behoorlijk irritant, ze willen veel foto’s, willen steeds mee op het plaatje en verwachten dat andere toeristen hun niet hinderen bij het nemen van de nodige kiekjes. We zien de bus verschillende keren vandaag en elke keer bevestigen ze wat we van hen denken.
De volgende halte is het Natural Bridge Viewpoint. Wat eens een waterval was, is door erosie nu bijna een natuurlijke overbrugging van de rivier geworden: de moeite waard.
We rijden nog verder in het park naar het Emerald Lake. We krijgen weer zo’n prachtig blauw meer voor de moeite.
’s Middags picknicken we op de kamer en kijken de mannen naar het voetbal. En ja, onze favoriet wordt wereldkampioen. De Hollanders hier in Lake Louise zijn heeeeel stil... :-)
Mama doet ondertussen nog een machientje was. Buiten drogen zal niet lukken, want het regent.

         pjk
                                        Lake Moraine

         lake       bloempje
                  Lake Moraine                         Emerald Lake