Terug naar het dagboek....

Vr 9/7/2010 :

We staan op om 6u50. We willen om 7u15 aan het ontbijt zijn beneden in het hotel. Ons ontbijt is inbegrepen dus… typisch Amerikaans (of Canadees): kartonnen bordjes en zelfs kartonnen koffiebekers, bagels, zoete koeken, brood uit een plastiek zakje (dat alleen getoast een beetje lekker is) en Belgian Waffles (maar die van ons mama zijn toch wel super-veel lekker-der volgens Pieter).
Om 8u30 zijn we gepakt,  gezakt, ingeladen, volgetankt aan het rijden richting Jasper. Het wordt een rit van ongeveer 450 km langs de mooiste Canadese landschappen: besneeuwde toppen, ruige rotsen, veel dennen, turquoisblauwe meren (hebben zo’n kleur omdat ze bestaan uit gletsjerwater), klaterende beekje en heuse rivieren en… watervallen à volonté.
Onze witte Dodge Grand Caravan verbruikt zo’n 10 liter benzine per 100 km, dat valt best mee geladen met 5 “grote” mensen en onze bagage en gezien het bergachtige parcours. Hij is in elk geval ruim en comfortabel.
Onderweg stoppen we nog aan Rearguard Falls. Het uitkijkpunt is zo gemaakt dat je als het ware boven de zeer brede waterval staat. Wat kan water toch een enorme kracht ontwikkelen, wat heeft het water met die kracht gedurende de jaren aan het reliëf gedaan… knap gewoon!
We picknicken langs de Highway. Zowat overal langs de snelweg staan bordjes dat er kans is op overstekend wild: elanden, herten, maar ook beren…
Ondertussen verlaten we British Columbia en rijden we Alberta binnen. Dit betekent ook dat we vanuit de Pacific Timezone in de Mountain Timezone komen en onze klok ineens een uurtje verder mogen zetten. We zijn dus vandaag gewoon een uur kwijt maar komen ook een uur korter bij de Belgische tijd. Het is best grappig. Wij moeten nu nog gaan slapen (het is nu 21u25) en in België wordt er bijna weer opgestaan (onze pc staat nog op Belgische tijd en geeft 5u25 aan. Voor ons is het nog vrijdag en in België is het al zaterdag.
Aan de picknickplaats praten we met een ouder koppel, afkomstig uit Canada – Ontario. Dat is de andere kant van Canada. Ze zijn al op weg van 14 juni en plannen tegen 5 augustus thuis te zijn. Ze waren nu op weg naar Vancouver en moeten dan nog het hele eind terug. Hij is 80, zij was jonger. Regelmatig slapen ze een nacht in hun Doghe Grand Caravan. Er ligt vanachter een matras in. Zot zijn, doet geen zeer, zeggen ze bij ons.
Rond 16u komen we aan in ons hotel. We hebben 2 kamers vlak naast elkaar. Het lijkt een beetje op een motel uit de Amerikaanse films, we hebben aan de kamers een aparte buitendeur.  Er is een zwembad (binnen) en een bubbelbad buiten.
Voor we gaan zwemmen, rijden we eerst nog verder de stad uit om twee mooie meren te bekijken: Pyramid Lake en het Lac Patricia. In het Pyramid Lake ligt zelfs een eilandje. We lopen er via een brugje naartoe. Op de brug hebben we een prachtig zicht op de bergen voor het meer. Op de reling van de brug staan de bergen in houtsnijwerk met daarop een foto. Bij elke berg wordt de naam en zijn hoogte genoteerd.
Op de terugrit naar het hotel hebben we nog een hert gezien en een glimp van een beer. We hopen toch wel om er één van iets korter bij te zien.
Nadien doen we nog de boodschappen voor de picknick en het ontbijt van morgen. We nemen ook pizza mee om op de hotelkamer op te eten.
Geloven of niet, maar na amper een week wil eigenlijk iedereen weer liefst van al gewone kost eten.

        berg       meer       foto
            Jasper National Park                                              Pyramid Lake                       

        foto2
             Pyramid Lake