Terug naar het dagboek....

Woe 7/7/2010 :

We blijven langer slapen dan de vorige dagen, toch zijn we om 8 uur al aan het ontbijt.
Voor het eerst horen we hier Nederlands praten. Ja hoor, een ouder koppel waarvan de man prof is in Leuven maar ook lesgeeft in Antwerpen. Hij hoort tot de faculteit geneeskunde maar heeft ook veel te maken met pedagogie en logopedie en audiologie. Hij doet onderzoek naar onderwijs voor dove en slechthorende kinderen.
En niet te geloven… ’t is ook een Guido en hij heet zelfs Lichtert. Hij weet ook dat zijn familie roots heeft in Gooik. Zijn gsm doet het hier niet. Bij onze papa is hij dan wel toevallig aan het goede adres. Probleem: zijn toestel is al te oud voor de Amerikaanse netwerken (geen triband). Hij wordt aangeraden hier toch maar een nieuw toestel te kopen.
Even later op dag als we aan het stappen zijn, komen we ze nog eens tegen aan de overkant van de straat.

We bezoeken eerst een Rooms Katholieke kerk op 100 m van ons hotel: zeer sober maar voor ons ook zeer herkenbaar.
Door de grootste en drukste winkelstraat van Vancouver, de Robsonstreet, lopen we richting Stanley Park.

We bezoeken er het Vancouver Aquarium. Er is een show met Pacific White Dolphins een andere show met Beluga-walvissen. Een groot gedeelte is tentoonstellingsruimte met informatie rond de dieren.
Een stuk van het “park” is ingericht als “regenwoud”: supervochtig met planten, vlinders en vogels uit het regenwoud. Bij de vlinders waren echt pracht-exemplaren.

Gisteren zagen we tijdens onze fietstocht nog een openluchtzwembad. Vandaag planden we daar ook te gaan zwemmen maar te voet er naartoe gaan, was toch wel even te ver.

Tijdens de sandwichlunch 's middags hebben we kennisgemaakt met een koppel uit New York. En rarara, de man heeft ooit voor AT&T Holmdel gewerkt zoals vake. Wat is de wereld toch klein op zo'n moment :-)

Met zere voeten, verbrande armen besloten we terug te stappen naar het hotel via de Seawall vanwaar we een prachtig zicht op de baai hebben.

We wassen nog een machientje in de kelder van ons hotel. Voor $5 wassen (wasmiddel erbij) en drogen we. Op onze kamer is zelfs een strijkplank en strijkijzer, niet gesukkeld dus.

Vancouver6       dolfijn1       dolfijn2


 park

                  7 Chinezen op een rij....