Terug naar het dagboek....

Di 6/7/2010 :

Het ontbijt in ons hotel valt best mee. Alleen van de 2 warme items hebben we weinig gemerkt. OK, er waren pannenkoeken en als je er 2 nam… (corrigeert papa) waren er 2 warme items.
We vertrekken al om even voor 9 uur voor een flinke wandeling richting Stanley Park. We wandelen langs de baai. We zien Canada Place met zijn 5 herkenbare witte zeilen, een typisch plaatje voor Vancouver.
In de baai landen en stijgen even later watervliegtuigjes. Ze brengen toeristen tegen een flinke prijs naar Victoria. Wij vinden ze wel mooi om naar te kijken.
In de buurt van Stanley Park huren we fietsen. Rondom het park loopt een prachtig fietspad van ongeveer 10 km. We fietsen door het park en langs de rand ervan. Het zicht op de baai is prachtig. De fietsen die we huurden zijn echt in prima staat. De helmen zijn in de huurprijs begrepen. In Canada moet elke fietser een helm dragen. Nog nooit fietsten we zo’n afstand op een schitterend fietspad zonder hinder van auto’s. Hier is de fietser echt koning. Af en toe moeten we wel een tiental meter te voet omdat we in de buurt zijn van een waterpark of speelterrein voor kinderen.
Nadien gaan de mannen in het park nog even met de frisbee (van thuis meegebracht) spelen. Karlien en ik genieten van het zonnetje én we passen op de rugzakken.
In de buurt van de fietsenverhuur kan je niet omkomen van de honger. We kopen een typisch Amerikaanse “sandwich” (= 2 bruine boterhammen met er tussenin kalkoen, sla, tomaat en een sausje). De Amerikanen/Canadezen kunnen er maar niet bij dat wij bij sla mayonaise willen.
We stappen opnieuw langs het water richting hotel.
Na een halfuur rust stappen we onder leiding van gids Pieter richting Chinatown. We bezoeken er een Chinese tuin, middenin deze grote stad, zoveel groen en rust. Op de achtergrond duikt steeds de grote stad met zijn reusachtige gebouwen op.
Na Chinatown stappen we weer richting Gastown. We horen de gasklok 17 uur slaan of beter gezegd “zingen” of wat erop lijkt.
De jongens en Karlien kiezen en kopen een aandenken aan Vancouver.
Nadien proberen we opnieuw om te gaan eten in “The Old Spaghetti Factory”. Met succes deze keer, geen wachttijd… heel lekker en vooral zeer budgetvriendelijk.
We beloven onszelf om morgen weer terug te komen.
Terwijl ik dit verhaal schrijf, draait de wasmachine van ons hotel met daarin onze was. We willen immers graag elke dag een proper onderbroekje en verse kousen aantrekken (met een ferme knipoog naar sommige lezers van ons verslag, hé Goedele en Leen...).


        Gas        Gas2        Vancouver
                                 Steam Clock in Gastown Vancouver

        Vancouver2       Stanley        Karlien
                                                                                        Stanley Park

        Vancouver        Vlam
                                                                                        Olympische vlam Vancouver 2010