Terug naar het dagboek....

Ma 5/7/2010 :

We staan op en gaan al om 7 uur naar het ontbijt. Het aanbod is nog beperkter dan gisteren.
Om 7u40 zijn we al ingeladen en vertrekken richting Vancouver. Eerst rijden we nog langs Seattle om de Space Needle te bekijken. We bezoeken daarna de Boeing fabriek in Everett. Papa heeft vooraf ons bezoek al geboekt en betaald.
We zijn er vroeger dan verwacht (al voor 10u) want ons bezoek is geboekt voor 13u30. Een dame aan de inlichtingen stelt voor dat we kunnen vragen om aan te sluiten bij een vroegere rondleiding. Dat lukt, ons bezoek kan al om 11u30.
Alle persoonlijke spullen (GSM, portefeuille, fototoestel, camera) moeten opgeborgen worden in een kastje want je mag absoluut niets meenemen in de fabriek. Eerst krijgen we een promotiefilmpje te zien over Boeing. Nadien brengt een bus ons naar de fabriek waar de verschillende types geassembleerd worden. Tof om te zien en interessant om te vernemen hoe de Boeings gemaakt worden.
Nadien bezoeken we nog een tentoonstelling over Boeing.
’s Middags eten we een hamburger bij Mac Donalds in de buurt van de Boeingfabriek.
Daarna gaat de rit richting Vancouver. Onderweg hebben nog de grenscontrole tussen VSA en Canada. Weer dezelfde vragen over het doel van onze trip, hoelang, waarheen en waar we zullen verblijven. Ons internationaal paspoort krijgt ook een Canadese stempel.
Onderweg hebben we ook onze eerste file… Wij dachten dat dat niet bestond in de States of Canada. ;-)
Na een drukke rit door Vancouver vinden we vlotjes ons hotel, dankzij Pieters perfecte aanwijzingen met de GPS en voor allle zekerheid ook de kaart erbij.
Ons hotel heeft deze keer een valetparking. Dat betekent dat een medewerker van het hotel je auto parkeert. De sleutel blijft bij het hotel want de wagens moeten soms verzet worden om een andere uit de rij te halen.
Het hotel ziet er van buiten niet echt bijzonder uit en ligt in een redelijk drukke buurt. Gelukkig zijn kamers heel proper. We hebben ook twee kamers vlak bij elkaar.
Ons ontbijt voor morgenochtend is in de prijs inbegrepen. We zijn nieuwsgierig…
We wandelen nog wat rond in de stad. Ons hotel ligt in een stuk van de stad van waaruit we te voet vrij veel kunnen doen. Vanuit onze kamer zien we het Harbour Centre. Vanuit deze hoge toren heb je een mooi zicht op de stad.
We vinden ook al snel de gasklok en we hebben ze ook gehoord.
“The Old Spaghetti Factory” is een een keten in nogal wat grote steden in Canada waar je pasta’s kan gaan eten. Oei, maar dat weten blijkbaar alle toeristen want het is er aanschuiven geblazen. We besluiten het morgen nog eens te proberen en proberen deze avond maar een andere Italiaan in dezelfde straat.


       Seattle