Terug naar het dagboek....

Za 3/7/2010 :

Goed geslapen, maar nog niet gewend aan de tijd van Seattle…om 5 uur ’s ochtends zijn we klaar wakker. Het ontbijt kan pas vanaf 7 uur. We hebben dus net tijd genoeg om ons reisverhaal bij te houden en op het net te plaatsen.
Om 7 uur vertrekken we voor het ontbijt. Voor net geen $ 5 eten we een typisch Amerikaans ontbijt: lekker en veel keuze.
8 uur: mama, papa en Pieter gaan weer naar de luchthaven om onze huurwagen op te halen.
Na de nodige papierenwinkel proberen we toch om Pieter ook te kunnen laten rijden. De dame vertelt ons dat de prijs $ 25 per dag bedraagt, dat is nog duurder dan het voorstel van het reisbureau ($ 300 voor de hele periode). Bovendien zouden we nog extra moeten betalen voor een tweede chauffeur. We maken haar duidelijk dat het reisbureau ons andere informatie gaf en dat we niet echt van plan zijn om nog extra te betalen.

We kunnen beneden naar de parking en mogen daar een minivan kiezen uit rij P. We kiezen de witte Dodge Grand Caravan omdat die de minste kilometers (miles!) heeft en op nieuwere banden staat.
Deze keer krijgen we geen 2de sleutel mee. Dit doen ze niet meer omdat heel wat mensen vergeten om die terug te geven. De wagen is dan minder waard in de verkoop zonder 2de sleutel.
Aan ons hotel stoppen we alles netjes in de koffer want deze wagen wordt voor 3 weken de onze. Net als de vorige keer hebben we plaats genoeg.

We vertrekken richting Portland om bezoek bij Dankwart en Christa voor een rit van ongeveer 240 km. De weg hebben we goed gevonden, ondanks de kuren van de Garmin want papa had alles netjes voorbereid via Google Streetview.
Dank is ondertussen op weg naar 84 en Christa is er 72. We worden hartelijk ontvangen. Ze trakteren ons op een typische Amerikaanse maaltijd op de grill en zelfgemaakte kaastaart (volgens Duits recept).
Na het eten gaat Christa met Karlien en mij naar een grote supermarkt om onze koelbox en het nodige voor de picknick te kopen. Ze toont ons trots het winkeltje waar ze typische Europese producten kopen. Ze zijn zot van chocolade. Er is ook Belgisch bier te koop. Ondertussen krijgen de jongens en papa een rondleiding in en rond het huis van Dank. Ze hebben vanuit hun huis een prachtig zicht op de bergen rondom hen.

Rond 16 uur vertrekken we richting Park Mount Rainier. Het wordt een niet te drukke rit. Eens we van de snelweg af zijn zien we veel typisch Amerikaanse huisjes en boerderijen. We wanen ons echt in een of andere film.
Ons hotel “Nisqually Lodge” in Ashford op even van de ingang van het park ziet er van buiten nogal oud uit. De kamers zijn dik in orde. Alleen de jacuzzi werkt niet,  dat is een beetje een tegenvaller.


Dank    Hotel

Op bezoek bij Dank en Christa in Portland-Oregon             Nisqually Lodge, Ashford-Washington